Bëni këto ushtrime për sy 3 minuta në ditë dhe do të keni SHIKIM SI TË SKIFTERIT


Vetëm 3 minuta në ditë mjaftojnë t’i ushtroni sytë tuaj dhe të përmirësoni shikimin apo të pengoni dobësimin e tyre.

1. Mbani kapakët e syve me gishta

Është dukuri normale në kohën e sotme të jeni të parregullt dhe që sytë shpesh t’ju lodhen. Prandaj, bëjeni këtë ushtrim dhe për vetëm një minutë do t’i pushoni muskujt e syve, transmeton Telegrafi.

– Mbyllni sytë dhe vini nga një gisht në vendet ku kapakët bashkohen.

– Përsëriteni këtë proces 5 deri në 10 herë.

1

2. Kryqëzoni sytë

LEXO EDHE ==>  Shpresë për çiftet jopjellore: Zbulohet ilaçi që mund të rrisë shanset për t’u bërë prindër (Foto)

Merrni ndonjë objekt, për shembull lapsin, vendoseni në largësi të gjatësisë së dorës suaj, saktësisht midis syve dhe afrojeni ngadalë deri te hunda.

– Gjithë kohës fokusojeni lapsin.

– Pasi që pothuajse të keni prekur hundën, sërish ngadalë largojeni deri në gjatësinë e dorës

2

3. Ndërrojeni fokusin

Me këtë ushtrim do të bëni që bebëzat e syve të zgjerohen dhe të mblidhen, gjë që ka efekte pozitive të shumëfishta për shikimin tuaj.

LEXO EDHE ==>  14 simptoma të kancerit të cilat gratë nuk duhet lënë mbas dore

– Zgjidhni një objekt i cili është i larguar nga ju rreth 10 metra, edhe një objekt tjetër i cili është larg nga ju rreth 3 metra dhe shtrijeni gishtin e madh të dorës pra vetes në largësi të dorës.

– Ndërrojeni fokusin nga gishti juaj drejt objektit të largësisë prej 3 metrave, pastaj drejt atij në largësinë prej 10 metrave. Mbajeni fokusin për disa minuta.

– Përsëriteni tërë ciklin 5 deri 10 herë.

Close