DO T’JU GËZOJË: Pas këtij studimi, do të dëshironi të bëni më shpesh seks

seks-f39dbf7745bd50c0b804894a6fee9e49_view_article_new
loading...

Hulumtimet më të reja kanë zbuluar që seksi përmirëson kujtesën.

Ekziston lidhshmëria midis seksit dhe nervave të cilat gjenden në hipokampus – pjesë e trurit e cila është përgjegjëse për kontrollin e emocioneve, kujtesën dhe sistemin nervor.

Femrat të cilat rregullisht kanë marrëdhënie seksuale kanë kujtesën më të mirë të fjalëve abstrakte, transmeton Telegrafi.

Seksi është i mirë edhe për shëndetin fizik dhe mendor, – të gjitha këto ndikojnë në kujtesën.

LEXO EDHE ==>  Kur loja me rubikon më e rëndësishme se bukuroshja në shtrat (VIDEO)

Shkencëtarët zbulojnë që rol të madh kanë hormonet dhe neurotransmetuesit, të cilët janë të lidhur me kujtesën dhe seksin, por të cilët i japin sinjal trurit që është i shpërblyer.

Dhe derisa femrat mund të lavdërohen për kujtesën e mirë, meshkujt mund të përmirësojnë përqendrimin.

Me këtë studim është zbuluar që seksi ndikon në uljen e stresit. 39% e femrave të cilat kanë marrë pjesë në këtë hulumtim kanë treguar që masturbojnë në mënyrë që të ndihen të relaksuara.

LEXO EDHE ==>  Zbuloni dosjen e tij seksuale me ndihmën e pozës të cilën e do më së shumti

Kur është fjala për anksiozitetin, rezultatet kanë qenë befasuese.

Në të vërtetë, është zbuluar që kur femra arrin kulmin e orgazmës, pjesa e trurit e cila lidhet me anksiozitetin dhe frikën nuk tregon kurrfarë aktiviteti.

Konkludimi është i thjeshtë – aktiviteti seksual mbron shëndetin tuaj.

loading...